Continent: Europa
Tara: Italia-Franta
Lantul Muntos: Alpii Graici, Muntii Alpi
Altitudine: 4748 m
Proeminenta: 18 m (Neues Weisstor)
Coordonate: 45°49′44″N 6°52′10″E
Circuit:

Particularitati

Mont Blanc de Courmayeur este al doilea varf ca inaltime din Alpi, dupa varful Mont Blanc (4810 m). Pe harta italiana a Institutului Geografic Militar, varful este localizat in Italia, iar pe harta franceza a Institutului Geografic National, varful se afla la granita dintre Franta si Italia. Un acord de demarcare, semnat la 07 martie 1861, amplaseaza granita dintre Franta si Italia pe varful Mont Blanc du Courmayeur, fapt valabil pana in zilele noastre.

Particularitati: Varf situat la SE de varful Mont Blanc, de care se leaga printr-o culme scurta, cu aspect de umar, fiind despartit de acesta prin inseuarea Col Major (4730 m). Din varf, se desprinde Culmea Brouillard, care coboara usor sinuos pe directia SV-SSV-SSE spre ghetarul Miage si spre valea Dora di Veny (afluenta a raului Dora Baltea, afluenta a Padului), fiind marginita de ghetarii Mont Blanc la vest, Miage la SV si S si Brouillard la est. Pe aceasta culme se remarca mai multe varfuri, cum ar fi: Aiguilles Rouges du Brouillard (3349 m), Aiguille Brouillard (3353 m), Pointe Baretti (4013 m), Mont Brouillard (4069 m) si Pico Luigi Amedeo (4460 m).

Varful este accidentat si prezinta trei fete expuse, orientate spre NE, spre SV (ghetarul Mont Blanc) si spre SE (ghetarul Freney), abrupte si stancoase, fiind marcate de vaiugi, creste, pinteni si culoare acoperite cu gheata.

Despre rute, trasee, dificultate, sezon optim

Cea mai buna perioada pentru ascensiunea pe Mont Blanc de Courmayeur este sfarsitul lunii iunie pana la jumatatea lunii septembrie. Rute, trasee, dificultate, sezon optim – Mont Blanc de Courmayeur

Performante romanesti
AlpinistCategorieRutaDataClub/Agentie/GhidSponsori/ParteneriObservatii
AlpinistCategorieRutaDataClub/Agentie/GhidSponsori/ParteneriObservatii
AlpinistCategorieRutaDataClub/Agentie/GhidSponsori/ParteneriObservatii
Expeditii in pregatire

Perioada:
Ruta:
Organizator:
Echipa:
Sponsori si Parteneri:

Perioada:
Ruta:
Organizator:
Echipa:
Sponsori si Parteneri: