Continent: Europa
Tara: Italia – Elvetia
Lantul Muntos: Muntii Alpi – Alpii Pennini
Altitudine: 4554 m
Proeminenta: 102 m (Colle Gnifetti)
Coordonate: 45°55′38″N 7°52′37″E
Circuit:

Particularitati

Varful Signalkuppe reprezinta o proeminenta situata pe culmea Monte Rosa, din partea estica a statiunii Zermatt, care desparte Italia de Elvetia, la sud-est de vf. Dufourspitze si la nord-est de vf. Parrotspitze, intre Colle Gnifetti si Seser Joch. Ca forma, varful este alungit -ascutit pe directia NE-SV, sprijinindu-se pe doua culmi, una cu orientare NE-E (Cresta Signal) si una cu directie SV (spre Seser Joch). Prin urmare, acesta etaleaza doua flancuri care coboara spre Colle Gnifetti si ghetarul Grenzgletscher (la NV si V) si ghetarul Sesia (la SE). Flancul NE, spre Colle Gnifetti, este acoperit de gheata si zapada, iar flancul de SE, spre ghetarul Sesia, este stancos, prezentand abrupturi, creste si vaiugi.

Signalkuppe sau Punta Gnifetti este al saselea varf inalt din Muntii Alpi (dupa Mont Blanc – 4810 m, Mont Blanc de Courmayeur – 4748 m, Duforuspitze – 4634 m, Nordend – 4606 m si Zumsteinspitze – 4573 m) si al patrulea varf din gruparea Monte Rosa (Dufourspitze, Nordend, Zumsteinspitze si Signalkuppe), pe granita dintre Italia si Elvetia.

Originea numelui

Numele muntelui provine de la ”Signal”, o borna a jandarmilor elvetieni de pe culmea estica (Cresta Signal). Pe varf se afla cel mai inalt refugiu din Europa, Margherita, numit dupa regina Margherita de Savoia. Acesta este imbracat in tabla de cupru, ca scut impotriva furtunilor electrice.

Despre rute, trasee, dificultate, sezon optim

Cea mai buna perioada pentru ascensiuni pe vf. Signalkuppe este iulie-septembrie.Rute, trasee, dificultate, sezon optim – Muntele Signalkuppe

Performante romanesti
AlpinistCategorieRutaDataClub/Agentie/GhidSponsori/ParteneriObservatii
AlpinistCategorieRutaDataClub/Agentie/GhidSponsori/ParteneriObservatii
AlpinistCategorieRutaDataClub/Agentie/GhidSponsori/ParteneriObservatii
Expeditii in pregatire

Perioada:
Ruta:
Organizator:
Echipa:
Sponsori si Parteneri:

Perioada:
Ruta:
Organizator:
Echipa:
Sponsori si Parteneri: